Председателят на Европейската комисия (ЕК) Урсула фон дер Лайен ще обсъди

...
Председателят на Европейската комисия (ЕК) Урсула фон дер Лайен ще обсъди
Коментари Харесай

Лайен и Байдън обсъждат субсидиите на 10 март

Председателят на Европейската комисия (ЕК) Урсула фон дер Лайен ще разиска енергетиката и веригите за доставки с президента на Съединени американски щати Джо Байдън във Вашингтон на 10 март.

Това заяви " Ройтерс ", като цитира изказване на Белия дом.

Европейските нации се тормозят, че новите дотации на Съединени американски щати ще навредят на техните стопански системи.

Става въпрос за закона за понижаване на инфлацията на Байдън, на стойност 430 милиарда $, който предлага големи дотации за създадени в Съединени американски щати продукти и е ориентиран към справяне с климатичната рецесия и поощряване на възобновимата сила.

" Те ще обсъдят координацията сред Съединени американски щати и Европейски Съюз за битка с климатичната рецесия посредством вложение в чисти технологии, основани на сигурни вериги за доставки ", се споделя в изказването.

По време на посещаване през декември на президента на Франция Еманюел Макрон в Белия дом, Байдън сподели, че законопроектите, ориентирани към стимулиране на възобновимата енергия в Съединени американски щати и производството на полупроводници, имат проблеми, които могат да бъдат поправени.ЕК показа предишния месец своя индустриален проект за Зелена договорка в сряда в отговор на мярката на Съединени американски щати, с увеличени равнища на държавна помощ, с цел да помогне на Европа да се конкурира като индустриален център за чисти софтуерни артикули.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР